Què és i com fer el registre de viatgers a l’allojament turístic?

Tant si ets turista com si ets la persona responsable d’un allotjament turístic, has de conèixer que hi ha un procediment de registre de dades personals el dia d’entrada a l’allotjament i de comunicació d’aquestes dades a la Policia. És habitual a la majoria de països de la Unió Europea i d’arreu del món, per garantir una estada més segura, protecció de persones, bens i altres estudis.

Què és el registre de viatgers?

És el procés de registrar les dades personals dels turistes que fan estada en un allotjament turístic. El turista té la obligació de facilitar el seu document d’identitat a la persona encarregada de l’allotjament el dia de l’arribada o bé, en alguns casos, el turista facilitarà aquestes dades abans de l’arribada (check-in online).

Com fer el registre de viatgers?

Com que pot arribar a ser bastant complex, poc pràctic i incòmode tant pel responsable de l’allotjament com pels turistes, nosaltres et recomanem el nostre servei de Check-in online ges4t que ja ha enregistrat +1500 turistes de diferents habitatges d’ús turístic, apartaments, etc i facilita la vida a propietaris, gestors i hostes, complint amb la normativa sense maldecaps.

Totes les persones que fan estada a un allotjament turístic han de registrar-se i facilitar les dades que es demanen en el model de “fitxa de viatger”:

 • Número de document d’identitat: no és obligatori si la persona té menys de 14 anys.
 • Tipus de document d’identitat
 • Nom
 • Cognoms
 • Sexe
 • Data naixement
 • País/Nacionalitat
 • Data d’Entrada

El responsable de l’allotjament ha d’identificar els turistes i registrar aquestes dades en una fitxa de viatger per cada turista, que després haurà d’enviar a la Policia o Mossos d’Esquadra mitjançant la web oficial MossosHotels. Té la obligació de comunicar aquestes dades abans de les 24h posteriors a l’arribada de l’allotjament. L’allotjament també ha de guardar aquesta informació a disposició de la Policia durant el termini de 3 anys, quedant obligat a exhibir-la quan li sigui requerit.

Comunicació de dades per web a la Direcció General de la Policia

En el cas de Catalunya, aquesta comunicació s’ha de fer per la pàgina web del cos de la Mossos d’Esquadra.

Qualsevol allotjament turístic ha de tenir dades d’accés al web del CME; per tant, cal tramitar alta al sistema de MossosHotels pel registre de viatgers. T’expliquem com es fa sense moure’t de casa:

 • Pas 0: entrar a la web del CME – MossosHotels 👈
 • Pas 1: Omplir “Formulari alta establiment PI-15”
 • Pas 2: Enviar “Formulari d’alta”, és a dir, cal enviar el fitxer que genera el Pas 1, amb dades i formulari, fotos del teu DNI, etc)

Recomanació: en cas de ser un persona física, és aconsellable usar el mateix nom a “Nom comercial” i “Nom/Raó social de l’Establiment”, definit a títol i gust personal. Tant si teniu un allotjament com més, l’alta es tramitarà una vegada i permetrà l’accés al sistema de Mossos amb un Identificador Policial.

Un cop Mossos t’ha confirmat l’alta al sistema mitjançant document per correu-e, ja podràs accedir amb el teu ID Policial i contrasenya.

Per qualsevol problema o aclariment en el tràmit alta, et deixem el telèfon d’assistència 24 hores directe a MossosHotels: 934 868 426.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *